Sunday, April 27, 2008

My cooking ability

ကုိယ္နွင္. ခ်က္ ေရး ၿပဴုတ္ ေရး



ဒါ ေလာက္ ဆုိ ရင္ ကိုယ္. အ ရည္ အ ခ်င္း ကို သိ ေလာက္ ပါ ၿပီ.
KMSL က ေမး တယ္။ အဲ ဒါ ဘာ ဟင္းလဲတဲ. ဘဲဥ ခ်ဥ္ရည္ ဟင္း (အ မွန္ ေတာ. ၿကက္ဥ ေပါ. စ လံုး မွာ ဘဲ ဥ က ပစည္း ရွား တယ္ေလ) လို.ေၿဖ လိုက္ တယ္။ ဒါ ကေရာ တဲ. သီး စံု ခ်ဥ္ ရည္ ေလ လို. ၿပန္ေၿပာ လုိက္ တယ္။

ဘယ္ လို ခ်က ္လဲ ငါ.ကို ေၿပာ ၿပ စမ္း တဲ.။
ဒါ ေလး မ်ား…. ၿကက္သြန္နီ ဆီ သတ္. ၿပီ.း ခ ရမ္း ခ်ဥ္ သီး ကို ကက္ ေၿကး နဲ. ညွပ္ ထည္.။ဟင္း ရြက္ ေတြ ထည္.ၿပီး လံုး ..ၿပီး ေတာ. ေရ
ထည္.ၿ႔ပီး ေတာ. ငါး ပိ ကို ေရ ေဖ်ာ္ ၿပီး ထည္. .ဆူ လာေ တာ. မန္ က်ည္း သီး ကို ဒီ အ တိုင္း ပစ္ ထည္.လိုက္ တယ္.။ ေရ ေဖ်ာ္ ေနဘို. အ ခ်ိန္ မရွိ လို.။ အိုး ထဲ မွာ ေပ်ာ္သြား လိမ္. မယ္ လို. ခံ ယူ ထား လိုက္ တယ္.။ ရုံူး ပတီ သီး က ခ်ြဲ တတ္ တယ္ လို. ၿကား ဘူး ေတာ. ရုံ ပတီ သီးကို ေနာက္ ဆံုး မီး ပိတ္ေတာ. မွ ထည္. လိုက္ တယ္။ ငါး ရုပ္ သီး လဲ ထည္. လိုက္ ပါ ေသး တယ္ လို.ရွင္း ၿပ လိုက္ တယ္။။

သူ. ကုိ ေနာက္ ေန တယ္ ထင္ ပံု ရတယ္. သေဘာ ေကာင္း ေတာ. မ ဆူပါ ဘူးး ၿမန္ မာ ဆိုင္ က ဝယ္ ထား တဲ. ငါး ပိ ေၿကာ္နဲ. ဘဲ စား သြား တယ္. . ငါ ေသခ်ာ ခ်က္ ထား တာ ပါ လို.ကုိယ္ က ရွင္း ၿပ ပါတယ္။ ဆက္ မေမး လုိ.ဘ ဲဥ ခ်ဥ္ ရည္ ကို ဘယ္ လို ခ်က္ ထား ေၿကင္း ေတာင္ မ ရွင္း ၿပ လိုက္ ရဘူ.း။

အဲ ဒီ လို အရည္ အခ်င္း နဲ. ၿပည္. စံု တဲ. ကိုယ္ နဲ. ေန ရ ေတာ.သူ.မွာလဲ နြား နို. ကို ထမင္း နဲ ေရာ ၿ႔ပီး သၿကားနဲ. ဆား နဲ.ထည္.ၿပီး နြား နို. ထမင္း သူ.ဘာ သာ လုပ္ စား နိုင္ တဲ. အရည္ အခ်င္း နဲ. လည္း ၿပည္.စံု လာ ပါတယ္။

ကိုယ္ လဲ ၿကီုး စားပါတယ္. ဒါ ေပမဲ.လည္း ကိုယ္. Boss က ကိုယ္.ကို.ေၿပာ သလို. You never improved. ကိုယ္လဲ လုပ္ ငန္း ခြင္ မွာ မ တိုး တက္ သလို ခ်က္ၿပုတ္ ရာ မွာ လဲ ဘယ္ေတာ. မွ မ တိုး တက္ လာပါ ဘူး ။ ဒါ ေတာင္ ‘လုလု “ ဆီ ေန.တိုင္း သြား ၿပီး ပညာ ယူ ေန တာ ပါ..ဒါနဲ.ဘဲ ဒီ စေန peninsula plaza ၿမန္ မာဆိုင္ ကေန ထံုးစံအတိုင္း ငါးဖယ္ဆီၿပန္. ပုဇြန္ဆိတ္ ကေလးေၿကာ္္ဝယ္ ေက်ြးလိုက္ ရပါတယ္. တစ္ပြဲ ေလးက်ပ္ ပါ.

ဒါအၿပင္ ထက္ေၿပာခ်င္ေသးတာ ကိုယ္.အိမ္ မွာ စားပဲြခင္း မရွိဘးူ။ သတင္းစာ ကို စားပဲြခင္း လုပ္တယ္။ ေန.တိုင္း လဲ တယ္။ ဘာ ေၿပာခ်င္ ေသးလဲ..ေအာင္မယ္ ကိုးရီးယား ကား “စပိုင္ခ်စ္သူ“ မွာလဲ ထမင္း စား ကာနီး သတင္း စာ ခင္းတယ္ ဆရာ.။ ကိုယ္. အတိုင္းဘဲ..

10 comments:

  1. မိုက္တယ္ ... လာမစားရဲေအာင္ ေသခ်ာ ေၾကာ္ျငာ ထားတယ္ ... ရပါတယ္ ဗ်ာ ... ႀကံဳမွ ပါ :P

    ReplyDelete
  2. လာၿပီး သေရက်သြားတယ္ဗ် .. အဲ ဖတ္သြားတယ္ဗ် :)

    ReplyDelete
  3. ခင္ဦးေရ ႕ ႕႕ ဟင္းေလးေတြက မဆုိးလွပါဘူးေနာ္။
    ေနာက္ပုိင္း ခ်က္ရင္းနဲ႕ လက္ရည္တက္လာမွာပါ။
    ကုိယ္က အေကာင္းဆံုးေကၽြးခ်င္တဲ့ ဆႏၵနဲ႕ဆုိ တစ္ေန႕က် အေကာင္းဆံုးကုိ ျဖစ္လာမွာပါေနာ္။
    ေန႕တုိင္းခ်က္ရင္းနဲ႕ လက္ရည္တက္လာပါလိမ့္မယ္။
    ဒါေပမယ့္ ဟင္းကို ခ်က္ရင္ အမ်ားၾကီးမခ်က္နဲ႕။
    ႏွစ္ေယာက္စာ တစ္ရက္စားေလာက္ရံုပဲခ်က္ေနာ္။
    ေနာက္မဟုတ္ရင္ ေန႕တုိင္းဆက္တုိက္စားရတဲ့အခါက် ျငီးေငြ႕သြားတတ္လုိ႕ပါေနာ္။
    လုိတာရွိရင္လည္း ေျပာပါေနာ္။
    ဆရာလုပ္တာေတာ့မဟုတ္ပါဘူးေနာ္။
    ခင္မင္လ်က္
    လုလု

    ReplyDelete
  4. မိုက္တယ္ အစ္မေရ ဒီလိုစားခ်င္တာ ာကာပီ အားပါးတရ ေငးသြားပါတယ္ ..။

    ReplyDelete
  5. ေကာင္းလိုက္တဲ့ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း မိုက္ပ မိုက္ပ....

    ReplyDelete
  6. ျမန္မာဟင္းအေျခခံေတြက လြယ္ပါတယ္။ ခ်က္ခ်င္သလုိသာခ်က္လုိက္ ၿပီးေတာ့ မွ အေပါ့အငန္ျမည္းလုိက္… ဟီး
    ဟင္းထဲမွာ အခ်စ္ေတြထဲ့ခ်က္လုိက္ရင္ မခင္ဦးေမရဲ႔ အခ်စ္အတြက္ေတာ့ အေကာင္းဆံုး ဟင္းေတြျဖစ္ေနမွာပါ။ ;)

    ReplyDelete
  7. အမ..
    သက္ေ၀ဆီက ၾကက္ဥခ်က္နည္း မ်ိဳးစံုနဲ ့ အခ်စ္ကို
    ေန ့တိုင္း ခ်က္ေၾကြးလိုက္ပါလား... ဟားဟားဟား...
    အမ စာေရးတဲ့ Style ကို ၾကိဳက္တယ္... Free Style...

    ReplyDelete
  8. ဟင္း .. ေနာ္. . . ဒီအစ္မ . .
    ဒါ ေနာက္ဆက္တြဲေလးေတြ မရွိေသးလို႔ပါေလ ..
    တစ္ခုတစ္ေလေတာ့ ေကာင္းေကာင္းခ်က္တတ္ေအာင္ က်င့္ထားေနာ္..
    မီ ငယ္ငယ္က အဖြားနဲ႔ ေနေတာ့ ေမေမ ဟင္းမခ်က္တတ္တာ ၁၀ႏွစ္ေက်ာ္မွ သိတာ.. (အဟင့္..)
    မိဘနဲ႔ ေနတုန္းေတာ့ အဲလိုေတြ ခ်က္ေကၽြးရင္ အရမ္း ငိုခ်င္တာ..
    ေနာက္ေတာ့ အိမ္မွာ သိပ္မစားေတာ့ဘူး.. ေနာက္ေတာ့ အိမ္ကို သိပ္မခင္ေတာ့ဘူး .. ေနာက္ေတာ့ . . . သိပ္ေတာင္ သတိမရခ်င္ေတာ့ဘူး . . .

    ReplyDelete
  9. အမရယ္
    ပညာေတြက သင္ယူလို႔ပဲ မကုန္ႏိုင္ပါလား။
    ဟင္းပုံၾကည္႔ကတည္းက ဒီ ဒီဇိုင္းေလး ျမင္ဖူးသလိုလိုပါ လို႔။ ခ်ိဳသင္း ခ်က္တဲ႔ဟင္းနဲ႔ သိပ္ဆင္တာပဲ..:P

    ReplyDelete
  10. ေႏြးေနျခည္May 6, 2009 at 4:25 PM

    ဒီမွာ စေျပာင္းသြားတာ...
    'အခ်စ္'ကေန 'kmsl'

    ReplyDelete