Monday, November 29, 2010

တစ္ပဲေလးေခါက္ဆဲြ






















ကုိယ္႕ကုိယ္ကို confidence မရွိဘူးဘဲ ဆုိခ်င္ဆုိ ဘေလာ႕မေရးခင္ ဘေလာ႕ေတြ ကိုအရင္မဖတ္ရဲတာ အမွန္ဘဲ ဖဘမွာလဲ စာေရးေကာင္းတဲ႕သူအခ်ိဳ႕ရဲ႕ notes ေတြ ရွိတယ္။ အဲဒါေတြ ကိုအသာေလးေက်ာ္ၿပီးမွာ ကိုယ္႕ဘာသာကုိယ္စိတ္ကူးေလးနဲ႕ေရးရတယ္မ. မဟုတ္ရင္ စိတ္ကူးထားတာကုန္ေရာ. သူတို႕ေရးထားတဲ႕ အထဲေမ်ာသြားတယ္။


တစ္ပဲေလးေခါက္ဆဲြတဲ႕. ဘုိကေလးသားမ်ားကေတာ႕ႀကားဘူူးမယ္ထင္တယ္။ ကုိယ္တို႕ ဘုိကေလးဘက္ကေန အမ်ိဳးေတြ ရွိတယ္။ အေမက ဘုိကေလးက. ဒါေပမဲ႕ ကုိယ္တို႕နဲ႕နဲနဲေတာ႕စိမ္းတယ္။ အေမက အေဖ နဲ႕အိမ္ေထာင္က်ကတည္းက ဘိုကေလးကုိ ၿပန္မေနၿဖစ္ေတာ႕ဘူးဆုိေတာ႕..........

အင္း လုိရင္းက ဘုိကေလးကေန အမ်ိဳးတစ္ေယာက္ရဲ႕ စီစဥ္ညြန္ႀကားမွဴေအာက္မွာ အဲဒီေခါက္ဆြဲၿဖစ္လာတယ္။ ဘုိကေလးမွာေတာ႕သိတ္နာမည္ႀကီးတယ္ဆုိဘဲ. ကုိယ္႕ တစ္သက္မွာေတာ႕ ဒါပထမဆံုးအႀကီမ္ စားဘူးၿခင္းဘဲ။

ရပ္ေဝးက ဧည္႕သည္မ်ားလာခဲ႕ရင္ အၿမဲ ဧည္႕ခံသလုိ ဘုိကေလးက သူမ်ားကလည္း မႀကာခဏခ်က္စားေလ႕ရွိႀကပါသတဲ႕။ ဟုိေခတ္. ၁၆ ပဲ တစ္က်ပ္. ေခတ္က တစ္ပဲေပးရလုိ႕ တစ္ပဲေလးေခါက္ဆဲြလုိ႕ေခါၚပါသတဲ႕. သူတိဳ႕ရွင္းၿပတာ အဲသလုိဘဲ။ အဲသာဆုိ ေလးက ဘယ္ကပါလာ တာလဲဆုိေတာ႕ အငး္.ခ်စ္စနုိးေခၚတာေနမွာေပါ႕တဲ႕. ခက္တာဘဲ။ နစ္က်ပ္ဆုိရင္ေရြဝယ္လုိ႕ရတဲ႕ေခတ္က တည္းကရွိခဲ႕တယ္ဆုိလား ေဒၚဘုမ ေရာငး္လုိ႕ ေဒၚဘုမ ေခါက္ဆဲြလို႕ေခၚတယ္လုိ႕ အေမတို႕ေခတ္က ေခၚတယ္ဆုိလား အခု ေဒၚဘုမေခြ်းမေရာငး္ေနတယ္ဆုိလား...........ဟုိလုိလား ဒီလုိလားဘဲ။

ေရးရငး္နဲ႕ဟုိႀကည္႕ဒီႀကည္႕လုပ္တာ ဘေလာ႕အသစ္ပိုစ္ေတြ တက္လာတာ မနည္းမေနာပါဘဲလား. ဒီေန႕အတြက္သိတ္ေတာင္မဖတ္ရေသးဘူး. မဖတ္ဘဲနဲ႕ေရးေနတာ. ကုိယ္လုိလုူေတြခ်ညး္ဘဲဆုိ ခက္ရခ်ည္ရဲ႕ လာဖတ္ရင္တစ္က်ပ္ေပးပါ႕မယ္လို႕ အဲေလ. ဆယ္ၿပားေပးပါမယ္လို႕ Google နဲ႕ညိွထားရမလုိၿဖစ္ေနၿပီ. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ တစ္ကယ္ပါ။

ဓါတ္ပံုေတြ ဖံုးထဲကေန ေဒါငး္လုပ္တာ ၇၄ ပံုရွိတယ္။ ဖဘမွာေတာ႕မတင္ေတာ႕ပါဘူး သူမ်ားေတြကို နိပ္စက္သလုိၿဖစ္မယ္။ ကုိယ္လဲသြားႀကည္႕တ္တ္ပါတယ္။ သိတ္မ်ားရင္ေတာ႕လဲနည္းနည္း like လုပ္ၿပီးအသာေလးၿပန္လာတယ္။ ကုိယ္႕အမ်ိဳးတစ္ေယာက္ကေတာ႕ album တစ္ခုလံုး like လုပ္လုိက္တယ္ဆုိဘဲ ေအးေရာ တာဝန္ေက်တာေပါ႕.တင္တဲ႕လူလဲစိတ္ခ်မ္းသာသြားေရာ.

ဘာလိဳ႕ဘေလာ႕ေရးသလဲ ..စကားေၿပာခ်င္လုိ႕ေရးပါတယ္။ ေၿပာစရာေၿပာရမဲ႕သူ မရွိေတာ႕ ဒီမွာေၿပာတဲ႕သေဘာေပါ႕ နားေထာင္ခ်င္ေထာင္မေထာင္ခ်င္ေနေလ. ကုိယ္ေၿပာလုိ႕ရတယ္။ ဒုိင္ယာရီေရးသလုိေပါ႕ဘာလုိ႕စာအုပ္ထဲမေရးလဲ ခက္တာဘဲ. စကားေၿပာခ်င္လို႕ေပါ႕ နားေထာင္သြားတဲ႕တစ္ေယာက္နစ္ေယာက္ဆီက တံု႕ၿပန္မွဳရရင္ေက်နပ္တာေပါ႕. ။ kmsl နဲ႕မေၿပာလား ေၿပာပါတယ္။ သူေၿပာတာမ်ားတာ key ခ်င္းမတူဘူး။ ဖံုးဆက္ၿပီးေၿပာပါလား မလြယ္ဘူးေလ. ကုိယ္ေၿပာခ်င္တဲ႕သူကအားဦးမွ. စိတ္ွရွည္ဦးမွ..ဒီနည္းလမး္ဘဲေကာငး္ပါတယ္။




































တစ္ပဲေလးေခါက္ဆဲြမၿဖစ္ခင္ ေတာ႕ပလာတာနစ္ခ်ပ္ဆင္းဝယ္တယ္။ ေသခ်ာတာက အဲတာကိုယ္ႀကိဳက္တယ္။ လဘက္ရည္လဲပါတယ္။ ၿဖစ္သလုိဘဲ အိတ္နဲ႕ဘဲထည္႕ေသာက္လုိက္တယ္။ယူလာတဲ႕အတုိင္း. တို႕ကုိႀကည္႕ၿပီးစလံုးက လူေတြ ကိုအထင္မေသးပါနဲ႕ လူေပၚဘဲမူတည္ပါတယ္။ ဘယ္နုိင္ငံမွာေနတယ္ဆုိတာ မဆုိင္ပါဘူး ု ကုိယ္ဘယ္မွာဘဲေနေန ဒီအခ်ိဳးဘဲ

ပုဇြန္ခ်က္.
အရင္ဆံုး ပုဇြန္ ခြာ. ဆားအခ်ိဳမွဳန္႕နယ္.ၿပီးရင္ေထာင္း























.ၿကက္သြန္ၿဖဴနီ ေထာင္း.ဆီသတ္. ဂ်ံဳနဲနဲ ေရေဖ်ာ္။ ဆီက်က္ရင္ေလာင္းထည္႕ ေမြ. ၿပီးရင္ ပဳဇြန္ထည္႕. ေမြ. ေရေလးနဲနဲထပ္ထည္႕ အရည္ကေလးနဲ႕သုပ္စားဘုိ႕အတြက္.















































မုန္႕ဖတ္.
နန္းႀကီးၿပားကို ပဲငံၿပာရည္ အၿပစ္. (မရွိလုိ႕အက်ဲဘဲထည္႕) အေရာင္လွေအာင္. ၿပီးရင္ ဖြဖြနယ္။ ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚအုိးတင္ ဆီနည္းနည္ေလးထည္႕ နယ္ထားတ႕ဲ႕နန္းႀကီးဖတ္ကိုထည္႕ နဲနဲ မေၿခာက္တစ္ေၿခာက္ မက်ြတ္တစ္က်ြတ္ မမာ႕တမာ႕ ေက်ာ္။ ေပ်ာ႕လည္းေပ်ာ႕ရမယ္။ သိတ္လဲမမာရဘူး တစ္ခ်ိဳ႕ေနရေလးေတြ က က်ြတ္သလုိ မ်ိဳး.







































အသုတ္
သုပ္ဘုိ႕မန္က်ည္းေရေဖ်ာ္။ ႀကက္သြန္နီပါးပါးလွီး ဆားအခ်ဳိမွဳန္႕. ငံၿပာရည္. ၿပီးရင္ နန္းႀကီးသုပ္သလုိပါဘဲ အေၿခခံက အဲသာဘဲ ႀကက္သားေနရာမွာ ပုဇြန္ဝင္သြားတာရယ္။ နနး္ႀကီးကုိ နဲနဲေက်ာ္လုိက္တာရယ္။ သူတို႕ၿမစ္ဝက်ြန္းေပၚကပုဇြန္ေပါလုိ႕ထင္တယ္။ ဟင္းခ်ိဳကေတာ႕ ထံုးစံအတုိငး္ အိမ္႕စည္းစိမ္ရခုိင္မုန္႕တီရယ္ဒီမိတ္ဟင္ရည္. ေရေနြးတည္ အမွဳန္႕ထည္႕ဆူရင္ရၿပီ။






































မွတ္ခ်က္
အားလံုးပံုေတြ တင္ၿပီးခ်ိန္မွာေတာ႕ကိုယ္႕ကိုယ္ကို အားႀကီးစိတ္ဆုိးတယ္။ သူမ်ားေတြ အိပ္ခ်ိန္မအိပ္ဘဲ အားလံုး စာဖတ္ေနတဲ႕အခ်ိန္စာမဖတ္ဘဲ. အခ်ိန္ကေလး တစ္ေန႕ ၂၄ နာရီရတာကို အက်ိဳးရွိေအာင္မသံုးဘဲ. လူုတိုငး္သိတဲ႕အသုပ္သုပ္နည္းတစ္ခုကုိ ႀကိဳးစားပန္းစားလုပ္ ေနတာရယ္။ အခ်ိန္ကုန္ လူပန္းငါဘာၿဖစ္လုိ႕ မ်ား ဒါလုပ္မိ သလဲဆုိတာရယ္ စဥ္းစားရင္း လာဖတ္တဲ႕ အထဲ ဘုိကေလးသား တစ္ေယာက္ပါ လာပါေစဘုိ႕ ႀကိဳးစားပန္းစား ဆုေတာင္း၏။



















32 comments:

  1. No 1

    Heeeyyyyyyyyyyyyyyyy

    Woops Woops..

    :)))

    ReplyDelete
  2. မမ
    ဟင္းခ်က္နည္းအတြက္ ေက်းဇူး
    သမီးေမေမလည္း အဲဒီ ေခါက္ဆဲြသုပ္မ်ိဳး ၾကိဳက္တယ္လို႔ ေျပာဖူးတယ္

    ပံု
    စာမဖတ္ဘဲ ဘေလာ့လည္ေနသူ တစ္ဦး

    ReplyDelete
  3. မမ ဘိုကေလးေခါက္ဆြဲသုပ္နည္းအတြက္ ေက်းဇူးေနာ္.. အခုမွပဲ ၾကားဖူးတာ.. ေနာက္မွ ေအးေအးေဆးေဆး လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္..

    ReplyDelete
  4. မအိပ္ခင္ တေခါက္သြားလည္အံုးမွလို႕ဆိုျပီး လာလည္မိတာ ဟန္က်သြားျပီ.. ေခါက္ဆြဲထုတ္မွ..ေခါက္ဆြဲသုတ္သို႕ေျပာင္းေတာ့မည္...

    ReplyDelete
  5. ဘိုကေလးသားေတာ့ မသိဘူး
    ဗိုက္ကေလး ဆာဆာနဲ႔ ျပန္သြားျပီ:(

    ReplyDelete
  6. ေတာ္ပါေသးရဲ႕။ အခုပဲ မနက္စာ စားမိလို႕။ ဒီတစ္ခါေတာ့ စားခ်င္စရာပါ။

    အခုေတာ့ စာေမးပြဲ နီးေနလို႕ ဘေလာ့ခ္ မေရးမိေအာင္ မနည္း ဘရိတ္အုတ္ထားရတယ္။ ဒုတိယပိုင္း ေရးမလားလို႕။ ငွက္ငွက္ (ကိုဒီဘီ အသံနဲ႕ ဖတ္ပါ။ )

    ReplyDelete
  7. မမ ခင္ဦးေမ...တစ္ပဲေလး ေခါက္ဆဲြ တခါမွ မစားဖူးလို႕ ၀င္ျမည္းႀကည္႕သြားတယ္။ လုပ္နည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ။ အစ္မေရ..ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း ေရးတာ အခ်ိန္ျဖဳန္းေနတာ မပာုတ္ပါဘူး။ ရို႕စ္တို႕လို ပာင္းတခါ ခ်က္ခါနီး ခ်က္နည္း လိုက္ရွာ တတ္တ့ဲ သူေတြ အတြက္ သိပ္ကို အသုံးတည္႕ပါတယ္။ လုပ္စားႀကည္႕ဦးမယ္။ ဘေလာ့ဂါ အသစ္ေလးပါ ရို႕စ္က။ လာလည္ပါဦးေနာ္။

    ReplyDelete
  8. ဟုတ္ပါတယ္..အစ္မ..ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေလးေတြမဆုိးပါဘူး.. မွ်င္ငပိရွိေနတာကုိ ငပိရည္ျဖစ္ေအာင္ ဘယ္လုိလုပ္ရမွန္းမသိတဲ့ လူေတြရွိေသးတယ္.. ေရးပါ.. *လူေတြ ကိုအထင္မေသးပါနဲ႕ လူေပၚဘဲမူတည္ပါတယ္။ ဘယ္နုိင္ငံမွာေနတယ္ဆုိတာ မဆုိင္ပါဘူး*.. အဲဒါေလး သေဘာတူပါတယ္...။

    ReplyDelete
  9. ျဖိဳးေအာင္November 29, 2010 at 7:43 AM

    အရီး.. က်ေနာ္က ဘုိကေလးနဲ႕ သိပ္မေ၀းတဲ့ ျမိဳ႕က...

    ReplyDelete
  10. ခ်က္စားၾကည့္ခ်င္တယ္.
    ျဖစ္ပါ့မလား..မသိ။

    ပံု.။
    ကာဖီေမွာက္က်တတ္သူတစ္ဦး

    ReplyDelete
  11. ဒါ အသစ္ပဲ...
    ဘိုကေလးနဲ႔ ေဝးလို႔ မၾကားဖူး မေတြ႔ဖူးပါ...
    ခ်က္နည္းေလး စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေရးေပးတဲ့ မမကို ေက်းဇူးပါ...

    ReplyDelete
  12. တစ္ပဲေလးေခါက္ဆြဲမၾကားဖူးဘူး အစ္မ။ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္
    ေခါက္ဆြဲဆို ပံုစံမ်ိဳးစံ အကုန္ၾကိဳက္..

    ReplyDelete
  13. ေကာင္းမဲ့ပံုပဲ မမရဲ႕၊ ပုဇြန္ကို ဒီတိုင္းေလွာ္ၿပီးမသုတ္ဘဲ နန္းႀကီးသုတ္ဖို႔ ၾကက္သားခ်က္သလို ခ်က္ၿပီး ညႇပ္ေခါက္ဆြဲနဲ႔ သုတ္တာကိုးးးးး သိသြားၿပီ၊ ေနာက္တခါ မမသုတ္စားရင္ ေခၚပါ တပဲမဟုတ္၊ တက်ပ္ေပးပါမည္...:)

    ReplyDelete
  14. ဂ်ီးေတာ္ လဲ အသုတ္ဆိုင္ဖြင့္မလို႔ စိုင္းျပင္းေနသလား

    ReplyDelete
  15. ပုိ.စ္ ႏွင့္ ကြန္မန္.ေတြကုိေနာက္မွဖတ္ပါ့မယ္ ၊

    ၾသဂုတ္လ ပုိ. (၂၃)ခုကုိ ယေန.ပုိ.စ္ (၂၄) ခုျဖင့္ စံခ်ိန္ခ်ိဳးသြားပါေၾကာင္း ၊

    CONGRATULATION !

    ခင္တဲ့

    Z

    ReplyDelete
  16. ဒါမ်ိဳးေခါက္ဆြဲသုတ္ခုမွျမင္ဖူးတယ္....စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ ညီမေလး လာလည္ရင္ လုပ္ေကၽြးမယ္မလား...။

    ခင္တဲ႔
    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
  17. က်ေနာ္ ဘိုကေလးသားပါ . . . .
    လို႔ ေျပာခ်င္ေပမဲ႔ ေျပာလို႔ မရ ၊ ေျပာစရာ မရွိ အဟိ။
    ဘေလာ႔ေရးတာကေတာ႔ စိတ္ေပ်ာ္သလိုသာ ေရးပါ အစ္မရာ။ ဒိုင္ယာရီ သေဘာမ်ိဳး ေရးထားတာလည္း ေကာင္းတာပါပဲ။ ဖတ္ခ်င္တဲ႔ လူ ဖတ္ေပါ႔။ ထင္ရာ ျမင္ရာေရးေပါ႔။
    စကားေျပာခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ႔ က်ေနာ္႔ဆီ ညပိုင္း ၾကိဳက္တဲ႔ အခ်ိန္ဆက္ အစ္မေရ။ ညဆို အလုပ္ကပါးပါတယ္။ ( အခုေတာ႔ နည္းနည္းမ်ား ) ေျပာခ်င္တာေျပာ ၊ ပြားခ်င္တာပြား ကိုေဇာ္ ကိြဳင္မရွိပါ။

    ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ အစ္မေရ. . .

    ReplyDelete
  18. လုပ္ၿပီးရင္ေနာင္တရတတ္တာ ေတာ့ အတူတူပါပဲ

    ReplyDelete
  19. စမ္းခ်က္အံုးမွ

    ReplyDelete
  20. မမ ပူးေတက ဘိုကေလးသူ



    ( စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ျခား၍)

    မဟုတ္ဘူးလို႔


    :)

    မမ ခ်စ္လို႔ ခင္လို႔ စတာေနာ္... ဟင္းခ်င္နည္း စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေရးတာ အခ်ိန္ျဖဳန္းတာ မဟုတ္ပါဘူး.. ေကာင္းပါတယ္မမရဲ႔ ပူးေတႀကိဳက္တယ္... ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြက ျမန္မာဆိုင္ကလားဟင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကိုက္ အသုတ္ေလးစား မုန္႔တီဟင္းရည္ေလးေသာက္ မိုးေလးကရြာေနေတာ့ ရွဴးရွဲနဲ႔ စားေကာင္းမယ့္ပံုေလးပဲ .... ရႊတ္... တစ္ရွဴးေလးေဆာင္ထားမွ ပြင့္သြားတယ္... :)

    ေနာက္လဲ ဒါမ်ိဳး ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးေတြ ေရးဦးေနာ္... လုပ္စားႀကည့္ခ်င္လို႔

    ခင္တဲ႔ ညီမ ပူးေတ

    ReplyDelete
  21. စားခ်င္စရာေတာ႔ေကာင္းသား.. ၀ိတ္ခ်ေနတဲ႔ကာလမို႔ ေ၀းေ၀းကသာ ေငးပါေတာ႔မည္ မမေရ.. ညွပ္ေခါက္ဆြဲေတြက ဆီနဲ႔လူးထားရတဲ႔ၾကားထဲ.. ထပ္ေၾကာ္ၿပီးမွသုပ္မွာဆိုေတာ႔ ကယ္လိုရီကမ်ားေနမွာ.. ပုဇြန္ဆီကလဲ ပါေသးတာကိုး.. ဟင္႔.. ၿမင္သာၿမင္ မၾကင္ရတဲ႔ဘ၀ပါလားေနာ္.. :(

    ReplyDelete
  22. ဘုိကေလးေရာက္ျပီး ဒါမ်ိဳး မစားခဲ့ရဘူး
    အခု ဘုိလူၾကီး (ဒီဘေလာ့) ကို ေရာက္လုိ႕ စားရျပီ

    ReplyDelete
  23. အမဂြိစ္။
    ကင္မရာ မဝယ္ဘဲ ဖုန္းနဲ႕တင္ ႐ိုက္တတ္သူမ်ား အသင္းမွာ အမဂြိက ဥကၠဌ လုပ္ပါ။ ကၽြန္ေတာ္ အတြင္းေရးမွဴးလုပ္မယ္။ (ေနရာဦးထားၿပီကြ)။ နည္းနည္း အလင္းေရာင္နည္းတဲ့ ေနရာမွာ ခပ္ဝါးဝါးေလး ႐ိုက္ၿပီး မခ်င့္မရဲျဖစ္ေအာင္ လုပ္ဖုိ႔ေတာ့ အမဂြိဆီမွာ မြမ္းမံသင္တန္းထပ္တက္ဦးမွပါပဲ။ (ခ်စ္လို႔ စ,သည္။ ဟီး......... )

    ReplyDelete
  24. ျကားလည္းမျကားဖူးဘုူး၊စားလည္းမစားဖူးဘူး။စားျကည့္
    ခ်င္တယ္...။ကိုယ့္ဘာသာလုပ္စားဖို့ေတာ့ပ်င္းသား..။
    အစ္မကြန္ရဲ့ ဒါ့ပံုေလးေတကိုြျမင္ရတာ စိတ္ကို ခ်မ္းသာသြားတာပဲ...:)။

    ReplyDelete
  25. မၾကားဖူးဘူး၊
    ေခါက္ဆဲြၾကိဳက္သူမို႕
    စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ၊

    အစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္တာလည္း အႏုပညာတခုပါပဲ အမ၊

    ဒီတစ္ပဲေလးေခါက္ဆဲြကို စိတ္၀င္စားတယ္၊ ပုဇြန္နဲ႕ဆိုလို႕ ၊ဂ်ံဳကို ပ်စ္ေအာင္ထည့္တာလား မသိဘူးေနာ္၊
    ညွပ္ေခါက္ဆဲြကို ေလွာ္ရေသးတယ္၊

    ေနာက္ထပ္လည္း မွ်ေ၀ပါအံုး။

    ReplyDelete
  26. အမႀကီးရဲ.စာေတြလာဖတ္သြားပါတယ္..
    စားစရာေတြကိုႀကိဳက္ပါတယ္...
    ပလာတာကိုပိုႀကိဳက္ပါတယ္.......
    အမႀကီးက်န္းမာခ်မ္းသာပါေစ....

    ReplyDelete
  27. June One ကို သြားေမးလိုက္အံုးမယ္

    ReplyDelete
  28. ဘိတ္(ၿမိတ္)ကတ္ေက်းကိုက္နဲ႔ တူသလိုလို ဘာလိုလို.. ပုဇြန္ပါေတာ့ ရွယ္ေပါ့..။

    ReplyDelete
  29. thank you so much for this post sis/ My husband is from Bogalay and he keeps saying about te-pa-lay noodle. But I never heard of it before. I tried the recipe last night and my husband i really enjoyed it. thanks so much :)

    ReplyDelete